Početna Gradske teme Kupuje se 51 stan za izbegličke porodice

Kupuje se 51 stan za izbegličke porodice

0

Republika Srbija, posredstvom Komeserijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd, kupuje stanove za izbeglice, a u ovom projektu učestvuje i Grad Novi Sad.

Javni poziv za prikupljanje pismenih ponuda za pribavljanje nepokretnosti – stanova u javnu svojinu Republike Srbije na teritoriji Grada Novog Sada, objavljen je 14. jula, a može se videti na zvaničnoj internet prezentaciji Grada Novog Sada.

Kako podsećaju iz Grada, u planu je kupovina do 51 stana, namenjenih rešavanju stambenih potreba izbeglica na teritoriji Grada Novog Sada. Javni poziv je otvoren do 31. decembra ove godine, sa mogućnošću produženja, u cilju pronalaženja odgovarajućih stanova za kupovinu i obezbeđivanje trajnog stambenog rešenja za najugroženije izbegličke porodice. Stoga se pozivaju fizička lica, investitori i privredna društva građevinske delatnosti koja prodaju stanove na teritoriji Grada Novog Sada da se jave na javni poziv.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja u Republici Srbiji – Potprojekat SRB7 obuhvata pribavljanje stanova u javnu svojinu Republike Srbije, namenjene za zakup sa mogućnošću kupovine za izabrane korisnike.

Izvor: Dnevnik
Foto: PIxabay