Početna Gradske teme Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” – učenje makedonskog i rumunskog jezika

Manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” – učenje makedonskog i rumunskog jezika

0

Pod krošnjama na Štrandu promoviše jezike i kulturu manjinskih zajednica kroz jezičke radionice namenjene deci uzrasta od pet do dvanaest godina, a održaće se u periodu od 27. jula do 8. avgusta. Ove godine na programu su makedonski i rumunski jezik.

Namera ovog događaja je da se deca kroz igru upoznaju sa osnovama jezika i kulture manjinskih zajednica i da ih ohrabri da fakultativno pohađaju nastavu manjinskih jezika u osnovnim školama.

Program je koncipiran na taj način da se jezičke radionice održavaju svakog radnog dana od 19 do 20 časova u ogranku Gradske biblioteke na Štrandu u Novom Sadu.

Subotom je dobro poznati kviz provere znanja koji se održava ili na Štrandu ili u Fruškoj gori.

“Aktivan boravak u prirodi je važna komponenta ovog događaja, i obzirom da deca idu u pratnji roditelja, na ovaj način želimo da ukažemo na značaj planinarenja za celu porodicu. Dosta dece je odraslo sa nama, te smo od prošle godine uveli i program za mlade, uzrasta od 13 do 19 godina, omogućivši intenzivan kurs jednog manjinskog jezika. Ove godine na programu je mađarski jezik”, poručila je Nataša Heror iz Heror Media Ponta.

U okviru ovogodišnjeg programa sa nama će biti i kolege iz EU Info Pointa iz Novog Sada koji će polaznicima radionica preneti važne informacije o Evropskoj uniji prilagođene uzrastu i konceptu programa, navodi se u saopštenju.

U skladu sa naredbom novosadskog Gradskog štaba za vanredne situacije maksimalan broj učesnika radionica je 10, uz obaveznu fizičku distancu od najmanje 1,5 metar.

Sve informacije vezane za događaj su dostupne na Facebook stranici Pod krošnjama na Štrandu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay