Početna Gradske teme Manjak kontejnera muči stanare na Adicama

Manjak kontejnera muči stanare na Adicama

0

Stanovnici nekoliko zgrada na Adicama požalili su se da imaju manjak kontejnera, a u “Čistoći” navode da je obaveza investitora da obezbedi posude za komunalni otpad.

Naime, između ulica Šumske, Viteške i Desanke Maksimović na Adicama proteklih godina dva investitora su sazidala dva stambena bloka sa dvospratnicama u koje se uselilo više stotina građana.

Prvo naselje se zove “Telepska dolina” i čini ga 18 stambenih dvospratnih zgrada koje su sagrađene u nastavku ugla ulica Desanke Maksimović i Viteške. Drugo naselje od osam stambenih zgrada je neposredno pored i nema ime. U pismu stanovnici ovog drugog stambenog bloka koje je stiglo na adresu 021.rs kažu da 1.500 ljudi živi u 52 stambene jedinice, ali da imaju samo pet kontejnera.

“Kontejneri su uvek krcati, a s obzirom da je naselje puno male dece apelovali smo i tražili od nadležnih službi više puta još jednu količinu kontejnera koja će pomiriti potrebe stanara. Pošto naši zahtevi nisu ispunjeni odlučili smo da se ovim putem obratimo 021.rs, u nadi da će nam neko od nadležnih izaći u susret rešavanjem problema koji ugrožava zdravlje naše dece”, navodi se u pismu stanara.

U JKP “Čistoća” kažu da je u tom delu Adica izgađen veliki broj stambenih zgrada i da je obaveza investitora tih novoizgrađenih stambenih jedinica da pre useljenja stanari obezbedi posude za komunalni otpad i da prijavi komunalnom preduzeću, kako bi ono preuzelo obavezu pražnjenja.

“Čistoća je još ranije postavila podzemne kontejnere i na Telepu, koji su većeg kapaciteta od posuda za komunalni otpad. Svakako, u planu je da se do kraja godine postavi još kontejnera na ovoj lokaciji, kao i u drugim delovima grada”, kažu u ovom gradskom preduzeću.

Podsetimo da je “Čistoća” pre nekoliko dana kupila je 260 novih nadzemnih kontejnera koji će se uskoro naći na ulicama grada, moguće i u ovom delu Adica.

Izvor: 021
Foto: Pixabay