Početna Gradske teme Marko Paunović, nekadašnji učenik Karlovačke gimnazije, dobitnik nagrade SANU

Marko Paunović, nekadašnji učenik Karlovačke gimnazije, dobitnik nagrade SANU

0

Svečani novogodišnji prijem za mlade talente, koji su na različitim Međunarodnim naučnim olimpijadama dobili jednu od prve tri nagrade, održan je u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Marko Paunović iz Novog Sada, završio je Karlovačku gimnaziju, a za dobitnika nagrade Srpske akademije nauka i umetnosti, kvalifikovalo ga je osvojeno 1. mesto na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika.

“Svakako je ovo jedno lepo priznanje koje mi generalno daje podstrek da se kotiram dalje u nauci”, kaže Paunović.

Među nagrađenim srednjoškolcima od kojih su neki sada i brucoši, našla se i Marija Milutin iz Beograda koja je osvojila 3. mesto na Međunarodnom takmičenju iz istorije.

“Izuzetna mi je čast jer smatram da u Srbiji se nažalost veoma malo poklanja pažnje ovakvim uspesima naših đaka i drago mi je da vidim da neko to ceni”, iskrena je dobitnica priznanja.

Priznanja mladim talentima dodelio je akademik Vladimir Kostić i tom prilikom istakao da ulaganje u mlade smatra pravom vrstom ulaganja.

“Osvajačima zlatnih medalja iz matematike, fizike, informatike, jezika, da ne govorim sada sve oblasti… Niko ih neće sačekati ni na kakvom balkonu. Dva dana nakon svega toga zaboraviće ih, sem njihovih ponosnih roditelja i nastavnika. E onda se tim roditeljima i nastavnicima pridružila i SANU koja je ponosna na njih”, kaže akademik.

Na tradicionalnom prijemu mladih talenata, ove godine njih 63 nagrađeno je od Srpske akademije nauka i umetnosti.

Izvor: RTV.rs/Natalija Dojčinović
Foto: RTV.rs