Početna Gradske teme Mentalno zdravlje u doba korone: Onlajn psihološko savetovalište za građane

Mentalno zdravlje u doba korone: Onlajn psihološko savetovalište za građane

0

Institut za javno zdravlje Vojvodine je, u saradnji sa Podružnicom za Južnobački okrug Društva psihologa Srbije pokrenuo program pod nazivom „Mentalno zdravlje u doba korone“, u cilju očuvanja mentalnog zdravlja građana tokom vanrednog stanja.

Okolnosti koje prate pandemiju korona virusa, odnosno sveprisutnost informacija, mogućnost brzog širenja infekcije, mere koje podrazumevaju veliko prilagođavanje, mogu da pokrenu u nama različita osećanja, poput zbunjenosti, straha, brige i uznemirenosti. Tako je uobičajeno da je potreba za psihološkom podrškom u ovom periodu povećana, poručuju u Institutu.

Različite informacije i saveti o tome kako da brinemo o svom mentalnom zdravlju i podržimo ljude oko nas su dostupni na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kao i na Fejsbuk i Instagram stranicama pod nazivom „Mentalno zdravlje u doba korone“.

Osim toga, sutra Institut u saradnji sa Društvom psihologa pokreće onlajn savetovalište na Fejsbuk stranici „Mentalno zdravlje u doba korone“, na kojoj će građani moći da komuniciraju sa psiholozima putem četa.

Savetovalište je namenjeno svima koji imaju potrebu za psihološkom podrškom, odnosno onima koji doživljavaju izražen strah, uznemirenost, zbunjenost u vezi sa trenutnim okolnostima.

Radno vreme savetovališta će biti od 10 do 12 časova i od 20 do 22 časova, svakog dana.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay