Početna Gradske teme Mirović i Memić o unapređenju turističke ponude Fruške gore

Mirović i Memić o unapređenju turističke ponude Fruške gore

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas ministra turizma i omladine Huseina Memića, sa kojim je razgovarao o unapređenju turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Mirović i Memić saglasili su se da je potrebno sačiniti višegodišnji plan razvoja Fruške gore, koji će biti samoodrživ s obzirom na to su njeni potencijali veliki, sa akcentom na verskom, vinskom i lovnom turizmu, kao i na sportu i rekreaciji.

Na sastanku je bilo reči o zajedničkim projektima Ministarstva i Pokrajinske vlade, pre svega o izgradnji turističkog Info-centra Fruške gore, koja će biti realizovana u saradnji sa Nacionalnim parkom.

Predsednik Mirović izjavio je da je Pokrajinska vlada značajnim i obimnim planovima pristupila Fruškoj gori, te da je u proteklom periodu finansirala rekonstrukciju 50 kilometara fruškogorskih puteva.

Ministar Memić istakao je da se priprema dugoročni plan razvoja atraktivne fruškogorske destinacije, kako bi Fruška gora dobila mesto koje joj i pripada, i da bi se sačuvala zelena oaza koju Vojvodina ima.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Nacionalnog parka “Fruška gora” Živko Cvetković.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pokrajinska vlada