Početna Gradske teme Mirović: Ulaganjem u sport stvaramo bolje uslove za nove šampione

Mirović: Ulaganjem u sport stvaramo bolje uslove za nove šampione

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišli su danas završne radove na rekonstrukciji terena u okviru Fudbalskog centra “Vujadin Boškov” u Veterniku, koje sa 45 miliona dinara finansira Pokrajinska vlada.

“Kada pogledate kroz istoriju koja su sve fudbalska imena stasavala na ovim terenima, uključujući našeg velikog Sinišu Mihajlovića, od kojeg se danas opraštamo, onda vidite kolika je naša odgovornost i obaveza i prema fudbalskim imenima koja su zadužila ne samo Fudbalski klub “Vojvodina” i Novi Sad, već i našu zemlju, a mnogi od njih i celi fudbalski svet”, izjavio je Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, na inicijativu FK “Vojvodina” biće uređen i teren broj 1, što će, kako je ocenio, doprineti tome da se investiranjem znatnih sredstava stvore mnogo bolji uslovi za neke nove šampione i fudbalske asove.

“Saglasni smo sa inicijativom Fudbalskog saveza Vojvodine da se udružimo oko izgradnje posebne akademije u okviru Saveza. Kada imamo u vidu sve što je urađeno i šta nas čeka, to će značiti da ćemo najvažniju sporednu stvar na svetu – najpopularniji sport – podsticati razvojem fudbalske sportske infrastrukture u narednom periodu izdašnije nego minulih godina”, naveo je Mirović.

Predsednik je najavio da će u narednim mesecima biti investirano i u fudbalski teren na Đačkom igralištu u okviru Kampusa, za šta su sredstva već izdvojena, te da će biti ulaganja i u FK “Novi Sad” na Detelinari.

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada pristupila sveobuhvatnom investiranju u fudbalsku infrastrukturu, i to uređenjem terena FK “Spartak” u Subotici, i podsetio na to da su u toku radovi na potpunoj rekonstrukciji fudbalskog stadiona i terena u Zrenjaninu, čiji se završetak očekuje u drugoj polovini naredne godine.

Gradonačelnik Milan Đurić rekao je da je FK “Vojvodina” simbol grada Novog Sada – klub sa tradicijom i velikim uspesima. Đurić je izrazio želju da ovaj teren doprinese dolasku nekih novih talenata koji će ovde trenirati, pa možda i nadmašiti zlatnu generaciju Vujadina Boškova koja je ovde stasavala pedesetih godina prošlog veka.

Obilasku radova prisustvovao je i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Izvor: RTV.rs
Foto: Pokrajinska vlada