Početna Gradske teme Na Štrandu takmičenje u kuvanju riblje čorbe, hor i tamburaši

Na Štrandu takmičenje u kuvanju riblje čorbe, hor i tamburaši

0

33

Drugi dan „Štrand festa“, danas, obeležiće takmičenje u kuvanju riblje čorbe za „Trofej Novog Sada“, a zabavni deo programa počinje u 11 časova.

Na centralnom platou Štranda održaće se takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Trofej Novog Sada“, a prijavilo se više od stotinu ekipa. Oni se takmiče za glavnu nagradu, koja iznosi 50 000 dinara. Organizatori veruju da će cela plaža zamirisati i privući najveće sladokusce.

Zabavni program počinje, kao i juče, u 11 časova, koncertom međunarodnog inkluzivnog hora „Ison“. Deo ,,Velikog kola“ pridružiće se festivalu oko podneva, dok će „Štrandigrarije” prekratiti vreme čekanja na proglašenje pobednika. Tamburaški orkestar ,,Da zna zora“ sviraće na platou ispod mosta, dok će se festival završti koncertom tamburaškog orkestra ,,Mesečina“, koji počinje u 18 časova.

Tokom prvog dana „Štrand festa“, juče, plažom je prošetalo više od 10.000 posetilaca. Uz Dunav, sunce i tamburaše, ručali su se riblji specijaliteti, a zasladilo se tradicionalnim vojvođanskim poslasticama.

Program je počeo igrom kulturno-umetničkih društava ,,Stevan Mokranjac“ i ,,Sveti Sava“ iz Kaća. ,,Svirci sa Dunava“ održali su veselu atmosferu u toku dana, dok su binu u večernjim časovima zauzeli predstavnici tamburaške muzike, Milan Prunić i Todor Maletin, uz pratnju tamburaškog orkestra ,,Romansa“.

Prvi festivalski dan ovekovečen je vatrometom za pamćenje.

Ulaz je besplatan i organizatori pozivaju Novosađane da iskoriste lepo vreme i dan provedu na „Štrand festu“.

Izvor i foto: mojnovisad.com