Početna Gradske teme Najbolji đaci na bilbordima

Najbolji đaci na bilbordima

0

bilbordi,-ucenici-jpg_660x330

U okviru projekta “Učim, znam, vredim” koji je pokrenulo Udruženje za promociju društvene odgovornosti ove jeseni na bilbordima u Novom Sadu biće predstavljeno 120 učenika koji su u oblastima nauke i umetnosti ostvarili izuzetne rezultate i na taj način promovisati prave društvene vrednosti. U Gimnaziji “Jovan Jovanović Zmaj” tim povodom je upriličeno fotografisanje.

Kristina Jeftović, pohađa Osnovnu školu “Jovan Popović” i Osnovnu muzičku školu “Josip Slavenski” na odseku klavira, a na bilbordu je jer je đak generacije iz muzičke škole i vukovac osnovne škole.

Majda Redžek će upisati 7. razred u Zmaj Jovinoj gimnaziji. Na bilbordu je zato što je osvoijila treće mesto na državnom takmičenju iz matematike.

“Na bilbordu sam već drugu godinu zaredom zato što sam osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju baletskih škola srbije kao i na festivalu baletskih škola u Srbiji”, kaže Aleksa Žikić iz Srednje baletske škole.

Ovo su samo neki od najboljih učenika. Njih 120 uskoro će biti predstavljeno na bilbordima u Novom Sadu. Projekat “Učim, znam, vredim” pokrenulo je Udruženje za promociju društvene odgovornosti sa idejom da se javnosti pokaže da među nama postoje pozitivni primeri i istaknu prave društvene vrednosti.

“Ideja je bila da se u medijima prikaže jedna drugačija slika društva i da se pruže drugačiji primeri od onih koji se forsiraju kroz neke tabloide i druge mejnstrim medije”, kaže Gordana Ivković, portparol projekta.

“Želimo da apelujemo na sve osnovne i srednje škole sa terotorije grada novog sada da se još masovnije uključe u ceo ovaj projekat i jednostavno na najbolji mogući način daju još jednu vrstu pohvale svojim najboljim učenicima jer oni to zaslužuj”, ističe Dragana Ćorić, član komisije.

Organizatori ističu odjek akcije u celoj republici i regionu što govori o velikoj podršci javnosti, upućenoj mladim ljudima, koji su na osnovu uspeha u oblasti nauke i umetnosti zaslužili da se o njima govori.

Uspesi kao i fotografije su zabeležene, a prema razgovorima sa najmlađima čini se da će se takva tradicija nastaviti.

Autor i foto: RTV