Početna Gradske teme NALED: Preduzetnici u Novom Sadu mogu da besplatno uvedu bezgotovinsko plaćanje

NALED: Preduzetnici u Novom Sadu mogu da besplatno uvedu bezgotovinsko plaćanje

0

Više od 1.000 novosadskih preduzetnika u okviru POS karavana moći će da dobije sve informacije o prednostima uvođenja bezgotovinskog plaćanja.

Takođe, moći će da dobiju mogućnost da se prijave za subvencije za besplatnu instalaciju i korišćenje POS terminala, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Besplatno korišćenje će biti moguće do godinu dana, uz sniženu trgovačku naknadu od 0,99 odsto za sva plaćanja “Mastercard” i “Visa” platnim karticama.

Trgovci nakon isteka trajanja subvencije mogu da odustanu ili da nastave da koriste POS po uslovima koje su unapred dogovorili s izabranom bankom.

Subvencije su obezbeđene kroz POS program “Nacionalne inicijative za bezgotovinska plaćanja – Bolji način”. Projekat podržava razvoj svih vrsta bezgotovinskih plaćanja, od instant plaćanja, kartica, preko mobilnog novčanika i drugih plaćanja nove generacije.

U prvih godinu dana trajanja programa, za besplatne POS terminale i subvencionisanu trgovačku naknadu prijavilo se više od 3.000 firmi, među kojima je 700 iz Vojvodine.

Najveće interesovanje za POS program pokazali su trgovci i ugostitelji, a prosečni prometi koje ostvaruju preko POS su 100.000 dinara mesečno.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay