Početna Gradske teme Nastavnica godine u SAD Mendi Mening gostuje u Novom Sadu

Nastavnica godine u SAD Mendi Mening gostuje u Novom Sadu

0

Mendi Mening, nastavnica godine u SAD, biće do 18. maja gošća Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana i u tom periodu biće organizovano više predavanja i razgovora u Novom Sadu, Somboru i Beogradu.

Mening, nastavnica iz Sjedinjenih Američkih Država, specijalizovana je za rad sa učenicima migrantima i izbeglicama kojima, putem posebnih metoda rada koje je razvila, pomaže da prevaziđu strahove i lakše se prilagode novom životnom i obrazovnom okruženju.

Tokom šestodnevnog boravka, Mening će obići prihvatne centre za migrante u Vojvodini, kao i škole koje pohađaju učenici migranti. Nastavnicima iz ovih škola, te drugim profesionalcima koji rade sa decom i za decu, studentima Pedagoškog fakulteta kao budućim učiteljima, njihovim profesorima, ali i drugim zainteresovanim za ove teme, Mening će održati predavanje na temu obrazovnog rada sa migrantima, iskustvima i metodama rada u slučajevima vršnjačkog nasilja i diskriminacije, te aktivnostima koje preduzima kao nosilac priznanja “2018 National Teacher of the Year”.

Posetom nastavnice Mendi Mening Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman je želeo da doprinese unapređenju prava deteta na obrazovanje, kao i da ojača kompetencije svih profesionalaca, posebno onih uključenih u rad sa migrantskom populacijom.

Predavanje i razgovor sa Mendi Mening biće organizovano:

– 15. maja u Somboru, u Velikoj skupštinskoj sali u zgradi Županije, Trg Cara Uroša 1, sa početkom u 11 časova,
– 16. maja u Novom Sadu, u Američkom kutku, Kej žrtava racije 2b, u 18 časova i
– 17. maja u Beogradu, u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4, sa početkom u 13 časova.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube