Početna Gradske teme Neformalna grupa građana „2 minuta tišine!“ demantovala pisanja „Blica“

Neformalna grupa građana „2 minuta tišine!“ demantovala pisanja „Blica“

0

Demanti povodom teksta objavljenog u „Blicu“ dana 17. oktobra 2015. godine na strani 31 u rubrici Vojvodina, tekst „Povorka tišine za labudove“ autora M.S.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Neformalna grupa građana „2 minuta tišine!“ koja je organizator komemorativnog protesta „Labudova pesma“ koji će biti održan u nedelju 18. oktobra u Novom Sadu, oštro reaguje na deo teksta najave našeg protesta. Naime u tekstu najave stoji – citat: Cilj šetnje je da se ukaže na neophodnost rešavanja problema pasa lutalica, koji su glavni krivci što je Novi Sad ostao bez labudova, dugogodišnjih simbola – kraj citata.
Članovi „2 minuta tišine!“ NIKAD NISU IZJAVILI ili napisali u najavi događaja da su krivci za ovaj incident psi lutalice, dok iz teksta se vidi upravo suprotno i ispada da naša grupa traži da se linčuju svi psi lutalice. Problem sa lutalicama postoji, ali za ovaj nemili događaj kriv je isključivo čovek. Čovek koji neodgovorno gaji psa pa ga izbaci na ulicu. Čovek koji je odgovoran za bezbednost Dunavskog parka i sve životinje u njemu. Čovek koji nije izgradio potrebnu ogradu da bi zaštitio labudove. Čovek koji nije izgradio gradski azil za pse lutalice. Čovek koji dozvoli da simbol grada bude uništen. Krivac je isključivo čovek i komunalna preduzeća grada Novog Sada koja se krajnje neodgovorno ponašaju prema imovini građana Novog Sada kao i prema simbolima grada.

Neformalna grupa građana „2 minuta tišine!“ zahteva da se ovaj demanti objavi u celosti i što pre u istoj rubrici gde je sporni tekst objavljen (rubrika Vojvodina, strana 31) kako bi građani bili ispravno informisani o ovom događaju!

Neformalna grupa građana „2 minuta tišine!“
u Novom Sadu
17. oktobra 2015. godine