Početna Gradske teme Nijedna firma nije zainteresovana da isplanira parking kod Instituta u Kamenici

Nijedna firma nije zainteresovana da isplanira parking kod Instituta u Kamenici

0

Izgradnja parkinga, a potom i spratne garaže u kompleksu Instituta u Sremskoj Kamenici odužiće se, jer za sada ne postoji firma koja je zainteresovana za ovaj posao.

Nakon što je krajem novembra raspisala javnu nabavku u otvorenom postupku, pa konstatovala da se nijedna firma nije prijavila da uradi tehničku dokumentaciju, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ušla je u pregovarački postupak i poslala ponude samo firmama za koje je verovala da će uspešno obaviti posao.

Reč je o novosadskim firmama “Vojvodinaprojekt”, “AG UNS” i “Gramont”. Ovaj postupak zatvoren je 26. decembra, kada je komisija konstatovala da nijedna od tri firme nije podnela ponudu.

Inače, procenjena vrednost cele nabavke je 958.333 dinara. Tehnička dokumentacija za izgradnju parkirališta košta 666.666 dinara, a tehnička dokumentacija za javno osvetljenje unutar kompleksa je oko 291.666 dinara.

Podsetimo, prema objavljenim planovima Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, spratne garaže trebalo bi u potpunosti da reše problem parkiranja kod Instituta.

U međuvremenu, dok se to ne dogodi, za početak će se izgraditi parking zapadno od glavnog pristupnog puta, za oko 100 vozila i sa okretnicom za autobus. Takođe, očekuje se izgradnja parkinga istočno od pristupnog puta, za oko 400 vozila. Rok za izradu dokumentacije će, po konačnoj dodeli posla, biti najviše četiri meseca.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay