Početna Gradske teme NIS opremio informatički kabinet OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Sadu

NIS opremio informatički kabinet OŠ “Vuk Karadžić” u Novom Sadu

0

OŠ „Vuk Karadžić“ u Novom Sadu, zahvaljujući sredstvima dobijenim preko projekta „Zajednici zajedno“ kompanije NIS, opremila je informatički kabinet novim računarima i najsavremenijom nastavnom opremom. To je ujedno prvi digitalni kabinet koji ta škola poseduje, a u njegovo optemanje uloženo je milion i 300 hiljada dinara.

Novi kabinet biće prevashodno korišćen za časove informatike u višim razredima, ipak priliku da u njega prvi uđu i isprobaju njegove mogućnosti dobili su najmlađi, koji nisu krili uzbuđenje.

Novi kabinet je po meni skroz sjajan zato što jako puno volim da radim na kompjuterima i pogotovo što volim pametne table jer preko njih možemo da gledamo dosta stvari i da naučimo dosta toga – kaže Stefan Lajko, učenik 2. razreda.

– Jedva čekam da sednem za računar jer volim da radim na računaru i da preko njega učim nove stvari
– rekla je Staša Koropanovski, učenica 2. razreda.

Za školu „Vuk Karadžić“ ovo je značajan iskorak ka kvalitetnijem i savremenijem obrazovanjem, budući da do sada nisu imali digitalni kabinet.

Ovo je nama jako značajno iz razloga što evo svi smo svesni da evo 18 meseci jedan deo učenika nam je u on-line nastavi i ovim ćemo moći da omogućimo nastavnicima i učenicima naše škole da što lakše savladaju nastavni plan i program – kaže direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Zorica Zeljković.

Ovo sada što smo imali prilike da vidimo je interesantno sticanje znanja dakle nije ono klasično predavanje na tabli, bilo je i nama zanimljivo koji smo bili u učionici i nadam se da ćemo tako uspeti što više kabineta da opremimo – rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Dina Vučinić.

Inače u proteklih godinu dana u okviru projekta „Zajednici zajedno“ kompanija NIS donirala je ukupno 15 miliona dinara za opremanje 10 novosadskih škola.

Izvor: rtv.rs
Foto: