Početna Gradske teme Nova SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama

Nova SOS linija za prijavu nasilja u novosadskim školama

0

Učenici novosadskih škola, njihovi roditelji i zaposleni u školama od juče mogu da prijave slučajeve nasilja na novi SOS broj telefona i mejl.

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu oformilo je radnu grupu koja će obrađivati prijave nasilja.

Predsednica Koordinacionog tela i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Novi Sad intenzivno radi na sprečavanju nasilja i da u tom smislu uvodi nove mere.

– Od četvrtka, 30. decembra učenici, njihovi roditelji, kao i zaposleni u školama imaju mogućnost da prijave nasilje preko novootvorene linije SOS telefona ili mejlom. Na taj način želimo da u specifičnim uslovima izazvanim epidemiološkom situacijom pospešimo komunikaciju i ja pozivam sve one koji imaju informaciju o nasilju ili sumnju na nasilje koje se dogodilo u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu da to učine. Prijave će obrađivati članovi Radne grupe koju čine predstavnici svih relevantnih institucija, ustanova i organizacija koje mogu mnogo da doprinesu u borbi protiv nasilja u školama koji su dobro upućeni u procedure koje u takvim slučajevima treba da se preduzmu – izjavila je Vučinić.

Broj telefona za prijavu nasilja je 064/844-88-00, a mejl adresa koordinaciono.nasilje@novisad.rs.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay