Početna Gradske teme Nova zelena gradska oaza: 74 novih parking mesta, iza svakog četvrtog mesta...

Nova zelena gradska oaza: 74 novih parking mesta, iza svakog četvrtog mesta predviđena sadnja drveta

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije završila je radove u Ulici Aranj Janoša, koji su obuhvatili i delove Bulevara Evrope i ulice Cara Dušana. Na ovom lokalitetu realizovana je izgradnja podzemne infrastrukture, saobraćajnih površina i javnog osvetljenja.

Osim vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije, izgrađen je kolovoz širine 5,5 metara i obostrane pešačke staze širine 3 metra. Sa obe strane kolovoza nalazi se parking prostor sa ukupno 74 parking mesta, od čega su četiri namenjena osobama sa invaliditetom.

Kako svaka investicija Grada Novog Sada podrazumeva i prostor za zelenilo, tako je i izgradnjom ove ulice predviđeno da iza svakog četvrtog parking mesta bude ostavljen prostor za sadnju drveća. Novoizgrađene saobraćajne površine osvetljava 10 stubova javnog osvetljenja sa LED izvorima svetla.

U okviru ovih radova, na delu Bulevara Evrope i Ulice cara Dušana izgrađene su nedostajuće pešačke i biciklističke staze. Takođe, produženo je razdelno ostrvo u Ulici cara Dušana i proširen je postojeći pešački prelaz na raskrsnici sa Bulevarom cara Lazara.

Vrednost ove investicije iznosi 72,2 miliona dinara.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad