Početna Gradske teme Novi objekat Doma penzionera u Kaću

Novi objekat Doma penzionera u Kaću

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je u petak novi objekat Doma penzionera u Kaću. Tom investicijom Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, Udruženje penzionera iz Kaća je dobilo odlične uslove za rad u jednospratnom objektu sa prostranim i funkcionalnim dvorištem. Povodom otvaranja, u novim prostorijama, kaćko kulturno-umetničko društvo ”Sveti Sava” upriličilo je prigodan program, a prisutnima su se obratili gradonačelnik, predsednik Udruženja penzionera grada Novog Sada Momo Čolaković i predsednik Udruženja penzionera Kaća Branko Čović.

“Objekat je fantastičan i kao isključivo namenjen za penzionere, jedinstven je u Srbiji. To je naša zajednička pobeda, jer nekada se moglo samo maštati, a danas smo uspeli da realizujemo ovakav projekat. Dom će biti zajednička kuća građana Kaća, i siguran sam da će je naši penzioneri čuvati kao što su čuvali i stvarali našu državu, uvek vodeći računa o opštem interesu. Izgradnjom ovog objekta želeli smo da vam se zahvalimo na svemu što ste učinili i što ste pomogli državi kada je bilo najteže. Umesto da prihoduje od prodaje ove parcele, Grad je toliko ekonomski ojačao da je mogao da izgradi ovakav objekat za penzionere. Kać je gotovo u potpunosti infrastrukturno opremljen, ostalo nam je da sredimo fiskulturnu salu u OŠ ”Đura Jakšić”. Pred velikim smo izazovima, a siguran sam da ljudi u trećem životnom dobu razumeju koliko je teško za našu zemlju da izdrži sve ove oluje i koliko se trudimo da sačuvamo mir i stabilnost”, rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da je vrednost izvedenih radova i opremanja Doma više od 70 miliona dinara.

Predsednik Udruženja penzionera Kaća Branko Čović zahvalio se Gradu na podršci i razumevanju i naglasio da će Dom biti na raspolaganju svim Kaćanima koji budu želeli da realizuju svoje programe.

“Ovo je najlepši kutak u Srbiji koji pripada penzionerima i biće mesto velikih skupova i druženja. Kaćani su ovaj prostor dobili zahvaljujući lokalnoj samoupravi i gradonačelniku koji razume i uvažava potrebe penzionera. Penzioneri su sve to zaslužili svojim radom, a pružaju punu podršku državnom rukovodstvu. Naša je obaveza i odgovornost da ovaj prostor sačuvamo i da tu realizujemo programe za starije ljude”, istakao je predsednik Udruženja penzionera grada Novog Sada Momo Čolaković.

Dom se nalazi u Ulici Stefana Nemanje bb, površine je oko 550 m2, a čine ga velika višenamenska sala, radionice i kancelarije sa pratećim sadržajima. Okolni prostor je popločan, uređen i ozelenjen, dok je u dvorištu postavljena nadstrešnica sa garniturom za sedenje i fontanom.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad