Početna Gradske teme Novi Sad domaćin 40. Svetskog prvenstva u ribolovu

Novi Sad domaćin 40. Svetskog prvenstva u ribolovu

0

Lokalne ribolovce uz obalu kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD) u Novom Sadu ovih dana zamenili su najbolji profesionalci iz celog sveta. Naš grad je domaćin 40. Svetskog klupskog prvenstva u sportskom ribolovu u disciplini plovak koje traje do kraja ove nedelje.

Program Svetskog prvenstva krenuo je sa treninzima od 11. do 16. oktobra, a završnica je za vikend, 17. i 18. oktobra, kada će biti zvanični takmičarski dani kao i svečana ceremonija proglašenja pobednika.

Čigra Debox biće predstavnik Srbije i boriće se sa još 22 ekipe za medalju, što čini ukupno 23 ekipe na prvenstvu.

Kanal Dunav-Tisa-Dunav je popularno ribolovačko mesto za lokalne pecaroše, a kako ističe Nenad Blažić iz Saveza sportskih ribolovaca Srbije, ova lokacija ima sve kvalitete i za održavanje jednog međunarodnog takmičenja kakvo je ovo.

– Kanal DTD je izuzetno pogodan zato što ima dužinu, što omogućava postavljanje svih boksoba u kojima se peca. Takođe je ujednačen sa dubinom, tako da su uslovi svih takmičara apsolutno slični ili isti, što je takođe jako bitan parametar – rekao je Blažić.

Kako napominju organizatori, takmičari smeju da koriste jedan štap na plovak, ali ih mogu imati više uz sebe za vreme takmičenja. Riba se lovi na kratke štapove od 3 metra pa sve do 13 metara, kao i na “bolonjeze” kojima će pokušati da se lovi na polovini kanala.

Nagrade za pobednike u Svetskom klupskom prvenstvu u ribolovu su kao i u ostalim sportskim takmičenjima – zlatna, srebrna i bronzana medalja, koje će najuspešnijim ribolovcima biti dodeljene u nedelju.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay