Početna Gradske teme Novi Sad: Roditelji ostavili sina u Dečjoj bolnici i 13 meseci ga...

Novi Sad: Roditelji ostavili sina u Dečjoj bolnici i 13 meseci ga nisu posetili

0

pain-1164308_640

U novosadskoj Dečjoj bolnici pre 13 meseci primljen je četvorogodišnji dečak M.K. kog niko nije posetio od kako su ga dovezli u bolnicu.

Dečak je teško bolestan od više bolesti i to od rođenja, a pošto roditelji ne vode brigu, na njega se sažale drugi ljudi koji posećuju bolnicu.

Ležala sam sa ćerkom letos u bolnici i videvši situaciju u kojoj je mališan, kupila sam mu odeću i hranu. Kad smo izašle iz bolnice, nastavila sam da mu donosim hranu, ali nam je nakon nekog vremena zabranjeno da dolazimo pošto nismo u srodstvu – priča majka koja je želela da ostane anonimna.

Ona dodaje da se niko od porodice nije interesovao za ovog mališana, a to nezvanično potvrđuju i zaposleni u bolnici.

Novosađanka, koja trenuntno radi u Francuskoj, a koja je takođe želela da ostane anonimna jer joj se dete leči u Dečjoj bolnici, kaže da je ona čak želela da usvoji ostavljenog mališana.

Vrlo često smo ga obilazili dok sam bila u Srbiji. Ja sam čak predložila da mu postanem hraniteljka, ali mi je socijalna radnica u bolnici rekla da mu treba specijalizovani hranitelj i da ja nemam dovoljno dobre uslove – rekla je ona za “Blic”.

Kaže da su se i ona i njena ćerkica “razbolele” za ostavljenim dečakom.

Mnogo smo ga zavolele. Molili smo da nas puste da dolazimo makar vikendom, ali nam nisu dali. Zbog svih pritisaka morala sam da odustanem od te borbe – dodaje ona.

Umesto dečakovih roditelja, kaže da je ona bila tu kada je imao teške operacije, kupala ga je i presvlačila.

Direktor Dečje bolnice dr Slobodan Grebelinger kaže da se dešava da roditelji ostave decu i ne vrate se.

Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo lečenje dece, a oni se brinu o ostalom. Postoje roditelji koji imaju više dece, pa ne dolaze često u posete – kaže dr Grebelinger i dodaje da zbog zaštite prava pacijenata ne može da komentariše konkretne slučajeve ostavljene dece.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija / Pixabay.com