Početna Gradske teme Novo kulturno naselje: Fotografija najstarije majice

Novo kulturno naselje: Fotografija najstarije majice

0

Udruženje građana “Novo kulturno naselje” pokrenulo je projekat #NovaPovoljnaPriroda koji kroz kampanju na internetu, koristeći društvene mreže, ispituje koliko su građani Novog Sada osvešćeni, informisani i uopšte zainteresovani za temu ekologije, zaštite i očuvanja životne sredine.

U okviru prve akcije kampanje sugrađani su pozvani da na svoje društvene mreže objave fotografiju svoje najstarije majice. U opisu fotografije potrebno je navesti koliko je godina stara majica, označiti “Novo kulturno naselje” i staviti hešteg #NovaPovoljnaPriroda. Ideja projekta je da podigne svest o tome da je nošenjem garderobe starijeg datuma moguće uštedeti i sačuvati značajnu količinu vode.

U akciju se do sada uključio veliki broj građana koji na taj način pokazuju da je pozitivna promena moguća, dolazi od pojedinca, da nije potrebno mnogo i da često želimo više nego što je potrebno.

Udruženje građana “Novo kulturno naselje” projektom #NovaPovoljnaPriroda radi zajedničko istraživanje sa austrijskim umetnikom Rihardom Švarcom, u želji da ukaže na problematiku našeg odnosa prema prirodi i životnoj sredini.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo