Početna Gradske teme Novosadska najlepše ukrašena kuća kao novogodišnja bajka

Novosadska najlepše ukrašena kuća kao novogodišnja bajka

0

Poslednjih dana, većina Novosađana govori o najlepše ukrašenoj kući u gradu. Pobrala je simpatije kako komšija, tako i ostalih građana za koje su praznici magija. Pogledajte kako je porodica Đekić od svog doma napravila čaroliju.

Neko bi rekao interesantno ukrašena kuća tokom novogodišnjih praznika. Istina, međutim svi oni koji su, da li slučajno u prolazu ili namenski, bar za trenutak zastali pored doma porodice Đekić, složiće se da je neophodno dodatno objašnjenje.

Zapravo govorimo o nestvarnoj prazničnoj čaroliji. Govorimo o jednom novogodišnjem gradiću, božićnoj bajci, magiji koja budi različite emocije. Bezbroj lampica, nesvakidašnjih ukrasa i zanimljivih detalja odaje utisak da je ta kuća zapravo ono mesto iz dečije mašte, Deda Mrazovo utočište i radionica za izradu poklona. Sve je počelo od ukrasa malog Deda Mraza, kojeg su, kako kažu, pre gotovo trideset godina postavili na kuću, kako bi njihova deca svedočila prazničnoj magiji.

“Davnih 90-ih godina kada smo došli na ovu našu lepu Klisu, dečica su bila mala i onda smo uvek za novogodišnje i božićne praznike pravili i iz godine u godinu sve pojačavali, tako da smo došli do toga da se naš dom obasja za sve naše komšije i građane Novog Sada”, priča Miloje Đekić.

Tradicija se nastavila, ali za ideju i za sprovođenje plana, sada su zadužena deca, najviše sin Peđa. Od pripreme do realizacije potrebno je svega nekoliko dana, a kako kažu, ukrašavanje kuće za njih ne predstavlja samo postavljanje različitih detalja, već nešto mnogo dragocenije: trenutke u kojima je porodica na okupu i vreme koje je rezervisano za smeh, stvaranje novih uspomena, ali i za druženje sa komšijama.

“Komšije su bile oduševljene, svi koji su dolazili, ne samo komšije već svi koji su došli širom Srbije, svi su bili jako oduševljeni”, kaže Peđa Đekić.

Pored toga što su uz veliki trud i rad priredili pravu novogodišnju atrakciju svim Novosađanima, za Badnje veče mnogo dece iznenadili su i zanimljivim poklonima.

Slađana i Tanja Đekić ističu: “Bilo je baš dosta dečice. Imali smo oko 300 paketića i deca su bila baš oduševljena i pitali kada će opet dogodine da sređujemo i da li će biti još više paketića”.

Možda priča o Deda Mrazovom utočištu i radionici sa početka nije samo plod mašte.

Pogodite koga smo zatekli kada smo zakoračili u dom porodice Đekić.

Dočekali su nas i pokloni, pa izgleda da mašta, zaista može svašta.

Izvor: RTV.rs/Dunja Kovačević
Foto: RTV prtsc