Početna Gradske teme Novosadske osnovne škole spremne za produženi boravak

Novosadske osnovne škole spremne za produženi boravak

0

U većinu novosadskih osnovnih škola danas su se vratili učenici prvog i drugog razreda, čiji su roditelji radno angažovani. Za njih su obezbeđeni produženi boravci u više od 30 škola na teritoriji grada.

Pre dolaska u boravak, deci svako jutro treba izmeriti temperaturu, i ako je povišena, takvo dete ne treba dovoditi. Roditelji moraju svakog dana da javljaju da li dete sutradan dolazi u boravak, kako bi škole znale koliko nastavnog osoblja angažovati. Predavači će nositi maske i zaštitne rukavice.

Prethodnih dana sve prostorije školama su kompletno dezinfikovane, provetrene i očišćene, tako da je uz poštovanje preporučenih mera zaštite, sve spremno za dolazak đaka, pišu Večernje novosti. Grad je, ističu u školama, obezbedio dovoljne količine dezinfekcionih sredstava, rukavica i druge opreme.

U produženom boravku od ponedeljka u novosadskoj Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, prema rečima njenog direktora Žarka Mušickog, danas je bilo predviđeno da bude 35 učenika prvih i drugih razreda ove osmoletke, koliko ih se prijavilo.

– Boravak će biti otvoren od 6.30 do 16.30 časova. Iako je preporuka da u grupama bude do devetoro đaka, naša škola ima dovoljno prostora da ih rasporedimo u manje grupe. Deca će učiti po modifikovanom programu, usklađenim sa novonastalom situacijom. Preporuka je, takođe, da što više vremena provode na otvorenom – kaže Mušicki.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Pixabay