Početna Gradske teme Novosadski književnici na Čeratskom groblju podelili svoje uspomene na Duška Trifunovića

Novosadski književnici na Čeratskom groblju podelili svoje uspomene na Duška Trifunovića

0

Sedamnaest godina je prošlo od kako nas je napustio pesnik Duško Trifunović, a svoje uspomene i stare dane u društvu ovog velikana juče su na Čeratskom groblju podelili novosadski književnici i Trifunovićevi prijatelji.

Trifunovićeve književne zasluge su velike, ali ono što ga čini posebnim, kako su mnogi istakli, su prave životne vrednosti: mudrost, humanost i srdačnost.

Televizijski autor i veliki mislilac i filozof, kako ga neki nazivaju, stvarao je i živeo u Sarajevu, Novom Sadu i Sremskim Karlovcima. Napisao je 20 knjiga poezije, 4 romana, nekoliko drama, kao i pesme za decu.

Postao je nadaleko poznat po stihovima pesama “Ima neka tajna veza”, “Pristao sam biću sve što hoće” Bijelog dugmeta, “Glavno luda” Zdravka Čolića, “Ima nešto u tom što me nećeš” Željka Joksimovića.

U čast obeležavanja godišnjice pesnikove smrti u Izdavačkoj kući “Prometej”, a u saradnji sa Udruženjem “Koreni”, biće premijerno prikazan film “Pamtite me po pjesmama mojim” autora Gordane Lasković i Filipa Marinkovića.

Izvor: RTV.rs/Milica Rančić
Foto: RTV/prtsc