Početna Gradske teme Novosadski studenti obeležavaju Svetski dan studenata sutra u Kampusu

Novosadski studenti obeležavaju Svetski dan studenata sutra u Kampusu

0

Nacionalni dan studenata biće obeležen u utorak, 4. aprila edukativnim, sportskim i zabavnim aktivnostima na prostoru između studentskih domova Veljko Vlahović i Slobodan Bajić.
U prvom delu dana, koji počinje u podne, studentima će se predstaviti studentska i omladinska udruženja i strukovne organizacije. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa IDEAlab-om koji postoji u okviru Univerziteta u Novom Sadu i zainteresovanim studentima nudi programe obuke za podsticanje i realizaciju inovativnih preduzetničkih ideja, kao i programima Planinarskog doma “Železničar” koje će promovisati Fruškogorski maraton. Studentima će se i na neposredan način predstaviti student ombudsman Lazar Ćosić.

Osim toga, studenti će imati priliku da se oprobaju u šahu, stonom tenisu, pikadu i borilačkim veštinama.

U drugom delu programa od 15 časova, studenti će nastaviti druženje uz muziku i vredne nagrade. Studenti će imati priliku da osvoje dva paketa (prevoz, ulaznice i mesto u kampu) za “Sea dance” koje poklanja Egzit, potom šest nagradnih putovanja, po jedno mesto na Zaštitijadi i Grafijadi koje dodeljuje Studentska asocijacija Fakulteta tehničkih nauka, kao i50 vaučera za sedmodnevno korišćenje teretane.

Organizator događaja je Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu, a program će trajati od 12 do 22 sata.

Autor i foto: 021.rs