Početna Gradske teme “Novosadski Winter Fest” zatvoren do sada neviđenim nastupom hora na balkonu Vojvođanske...

“Novosadski Winter Fest” zatvoren do sada neviđenim nastupom hora na balkonu Vojvođanske banke

0

Na Trgu slobode u Novom Sadu 28. decembra zatvoren je treći festival “Novosadski Winter Fest“.

Na Raspevanoj jelci juče je nastupio hor “Schola Chantorum” iz Bečeja i hor Predškolske ustanove “Naša radost” iz Subotice, a na bini bend Fyn.

Za sve okupljene, iznenađenje je bio nastup hora “Novosadski damski hor” na balkonu Vojvođanske banke. Do sada neviđeni nastup na balkonu ove velelepne zgrade oduševio je sve prisutne, a “Novosadski Winter Fest” se na ovaj način oprostio od svojih posetilaca.

Od 28. novembra do kraja festivala, 30 dečijih i horova odraslih, izvodilo je božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, organizovani su nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, posetioci su imali prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Tokom festivala organizovano je i takmičenje kućnih ljubimaca – Dog show, takmičenje u nošenju jaja u kašikama, potraga za jabukama u slami, izvlačenje najlepšeg pisma za Deda Mraza, humanitarna akcija sakupljanja garderobe za beskućnike, emitovanje božićnih filmskih klasika u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i mnoge druge aktivnosti. “Novosadski Winter Fest” su, sad već tradicionalno, posetila i deca i štićenici Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici i Doma u Veterniku.

Na Trgu slobode su najveće atrakcije bili i “Novogodišnji fijaker” u kojem su posetioci mogli da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot”, “Winterfest kapija”, “Licidersko srce” i “Krila Anđela” za fotografisanje kao i tematska izložba novosadskih fotografa.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Udruženje Subsidium, Bač u srcu Bačke i HBO Color Media Events u partnerstvu sa kompanijama “Color Media Communications” i ” Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za privredu.

Prijatelji festivala su Vojvođanska banka, Coca-Cola, Heineken Srbija, Promenada šoping centar, Lidl Srbija i BIG Shopping Centar.

Sve informacije o festivalu pronađite na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs i Fejsbuk stranici – Novosadski Winter Fest.

Autor: NsHronika