Početna Gradske teme Obeležena godišnjica rođenja Miroslava Mike Antića

Obeležena godišnjica rođenja Miroslava Mike Antića

0

Povodom godišnjice rođenja pesnika, novinara, publiciste i filmskog stvaraoca Miroslava Mike Antića, a u okviru manifestacije “Antićevi dani”, delegacija Grada Novog Sada položila je cveće na grob novosadskog velikana i kod njegove biste u Dunavskom parku. Nju su činili član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i pomoćnica direktora Kulturnog centra Grada Novog Sada Sunčica Marković.

“Novi Sad može da bude ponosan na velikane koji su ostavili svoj pečat u istoriji grada, a jedan od njih je Mika Antić. Grad Novi Sad nastoji da im na adekvatan način oda počast, pa radimo na tome da “Antićeve dane”, manifestaciju posvećenu Miki Antiću, u budućnosti podignemo na još viši nivo. Njegova nematerijalna zaostavština, naročito njegov književni opus, ne samo da je i danas zanimljiva i primamljiva mladim generacijama, već je i trajna inspiracija umetnicima. Sećajući se njegovog lika i dela želimo da doprinesemo trajanju te prepoznatljivosti, jer su vrednosti koje je Mika stvorio neprolazne”, naglasio je Dalibor Rožić.

Manifestacija “Antićevi dani” održava se do 20. marta na više lokacija u Novom Sadu, a program je dostupan na sajtu Kulturnog centra Novog Sada.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs