Početna Gradske teme Održana javna akcija “Crveni nos”

Održana javna akcija “Crveni nos”

0

doktorovi

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić posetio je javnu akciju “Crveni nos” u okviru koje je predstavljen rad organizacije “dr Klovnovi” koja sprovodi programe poseta deci koja su na bolničkom lečenju. U akciji je učestvovalo oko 1.000 učenika Srednje medicinske škole “7. april” i njihovih vršnjaka, učenika iz Nemačke i Francuske, koji borave u Novom Sadu na interkulturalnoj razmeni učeničkih znanja.

doktori klovnovi5 22oktobar

Ovde sam da u svoje, kao i u ime gradonačelnika Novog Sada, podržim današnju akciju i s ponosom budem jedan od onih koji podržavaju projekat organizacije ‘dr Klovnovi’. Posao koji obavljaju ovi ljudi, nekada se čini značajan kao i posao koji obavljaju lekari. Radost i osmeh na dečijem licu je jedan od najvažnijih koraka ka izlečenju rekao je mr Vladimir Jelić i naglasio da Grad Novi Sad podržava ovaj projekat, poželevši učenicima, studentima, budućim lekarima, da uvek gledaju pacijente, posebno one najmlađe, kroz ‘oči-doktora klovnova’“, rekao je mr Vladimir Jelić.

doktori klovnovi2 22oktobar

Javnoj akciji prethodio je defile učenika Medicinske škole i učenika iz Nemačke i Francuske obučenenih u uniforme sa klovnovskim detaljima koji je išao od Dunavskog parka, kroz Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu do Ulice kralja Aleksandra. Nju su podržale je Gradska uprava za obrazovanje i Gradska uprava za sport i omladinu. U saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada u okviru akcije predstavljen je i rad ove organizacije i prezentovane veštine pružanja prve pomoći i realističkog prikaza povreda.

Autor i foto: NsHronika.rs