Početna Gradske teme Opštinski službenik pokušao sam sebi da dodeli u zakup poljoprivredno zemljište

Opštinski službenik pokušao sam sebi da dodeli u zakup poljoprivredno zemljište

0

Izvršilac za privredu i poljoprivredu Opštine Sremski Karlovci Vladimir Žeravica pokušao je sam sebi da dodeli poljoprivredno zemljište u državnoj svojini.

U ovoj nameri sprečila ga je Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koja je ocenila da on kao ovlašćeno službeno lice, odnosno lice koje ima uticaj na donošenje odluka, mora biti izuzeto ako je u postupku stranka.

Žeravica je u postupku donošenja vršio proveru ispunjenosti uslova za donošenje odluka o davanju u zakup zemljišta, odnosno nije izuzet.

On je u zakup na po 15 godina planirao da uzme četiri njive ukupne površine od skoro dva hektara.

Opština je već donela Odluku o zakupu poljoprivrednog zemljišta u korist ovog službenika, ali je reagovalo Ministarstvo i nije dalo saglasnost na istu.

Osim što je bio zadužen za proveru ispunjenosti uslova, Žeravica je i predsednik Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta.

Ranije je, između ostalog, bio i načelnik Odeljenja za budžet i privredu, član Upravnog odbora Turističke organizacije opštine, a privatno u Sremskim Karlovcima izdaje apartmane za smeštaj turista.

Izvor: 021
Foto: Pixabay