Početna Gradske teme Osnivačica fejsbuk grupe “Covid 19 Novi Sad” dobitnica Nacionalne nagrade za volontiranje

Osnivačica fejsbuk grupe “Covid 19 Novi Sad” dobitnica Nacionalne nagrade za volontiranje

0

Novosađanka Gordana Belocić, koja je pokrenula fejsbuk grupu “Covid 19 Novi Sad“, dobitnica je Nacionalne nagrade za inovativni pristup volontiranju koju dodeljuju Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv.

U grupi koju je pokrenula, Novosađani već mesecima komuniciraju o virusu korona, ali i pomažu jedni drugima kada je reč o čekanju u redu ispred kovid ambulante, što dovodi i do manjeg opterećenja zdravstvenih radnika u kovid ambulantama.

Kako je povodom ovog priznanja napisala, ova nagrada je za nju inspirišuća i poručuje da sreća prati hrabre, da se dobro dobrim vraća, kao i da je važno da u ovim teškim trenucima budemo humani i solidarni.

“Volela bih da svi imaju empatiju i hrabrost kao članovi ove grupe, koji znaju šta je bolest i kako bi se sa bolesnim ljudima trebalo ophoditi. Ovo je nagrada na kojoj je trebalo da budu imena i svih sjajnih žena koje rukovode ovom grupom, kojima bih mogla prepustiti potpuno vođenje grupe jer sve dišemo kao jedna, spojila nas je ova grupa i imam osećaj kao da ih znam čitav svoj život, iako se do nastanka grupe nikad nismo srele”, navela je Belocić.

Posebno se zahvalila osobama zaposlenim u Domu zdravlja “Novi Sad”.

Još dva priznanja za volontiranje uručena su Novosađanima.

Novosadski volonterski servis dobio je priznanje za poseban volonterski doprinos tokom kovid krize, dok je za najbolju volontersku inicijativu proglašena fejsbuk grupa “Obrok za porodicu” u kojoj se ljudi koji mogu da kuvaju za druge i imaju resurse za to, povezuju sa porodicama koje nemaju mogućnosti da spremaju obrok svakodnevno.

Belocić je prethodno nominovana i za Februarsku nagradu Novog Sada, koja je dodeljena direktoru Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimiru Petroviću.

Izvor: 021
Foto: Pixabay