Početna Gradske teme Osvajači olimpijske medalje u basketu kod gradonačelnika

Osvajači olimpijske medalje u basketu kod gradonačelnika

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući basket reprezentaciju Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Olimpijadi u Japanu.

Tim Srbije je u meču za treće mesto pobedio Belgiju čime je postao prva basket ekipa u istoriji Srbije sa olimpijskim odličjem, nakon što je košarkaška disciplina 3 na 3 od Igara u Tokiju uvrštena u olimpijske sportove.

Prvu olimpijsku medalju u basketu za Srbiju osvojili su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

“Čestitam našim vrsnim sportistima, odličnim basketašima, ne samo na uspehu na Olimpijskim igrama, nego i na svemu onome što ostvaruju godinama unazad. Ponosni smo na to što je Srbija visoko pozicionirana na mapi basketa, a Novi Sad je najsvetlija tačka na čitavoj planeti među gradovima, zahvaljujući ovim momcima. Ovo je ne samo veliki lični uspeh igrača i trenera, nego i uspeh za Srbiju i čast za naš grad. Pozicionirati se među prve tri ekipe na svetu i to na prestižnom takmičenju kao što je Olimpijada, jeste nešto o čemu mnogi mogu samo da maštaju, a ova ekipa je uspela da san pretvori u stvarnost i popne se na pobedničko postolje. Očekujemo još mnogo njihovih pobeda na nekim novim prvenstvima i izazovima koji ih čekaju, a mi ne možemo dovoljno da im se odužimo za sve ono što su učinili za nas”, rekao je gradonačelnik i istakao da je Novi Sad ponosan i na svoju atletičarku Ivanu Španović koja je zauzela četvrto mesto na Olimpijskim igrama, što je veliki uspeh.

Igrač Mihajlo Vasić se obratio u ime tima i zahvalio Gradu Novom Sadu i građanima koji su pružali veliku podršku celoj ekipi tokom Olimpijade.

“Podrška navijača nam je mnogo značila i bila svojevrsni “vetar u leđa”. Dali smo sve od sebe i osvojili bronzanu medalju. Upisali smo se u istoriju ovog sporta koji je debitovao na Olimpijskim igrama, jer smo upravo mi bili osvajači jedne od tri sjajna odličja”, rekao je Vasić.

Izvor: RTV
Foto: Grad Novi Sad