Početna Gradske teme Parking servis planira radove na Bulevaru oslobođenja

Parking servis planira radove na Bulevaru oslobođenja

0

Na ime kapitalnih subvencija iz budžeta Grada za 2021. godinu za investicione aktivnosti JKP „Parking servis” planirano je da se izdvoji 16 miliona dinara.

Taj iznos će se iskoristiti za rekonstrukciju parkirališta na Bulevaru oslobođenja, deonica 11 ( od Bulevara kralja Petra Prvog do Ulice Pavla Papa ).

Kako se navodi u dokumentu, nakon višedecenijske eksploatacije na parkiralištu postoje brojna oštećenja: od udarnih rupa, pukotina na asfaltu do brojnih nabora i slično. Oštećenja nastaju i od drvoreda koji se nalazi na parkiralištu. Pre par godina je sređena prva deonica Bulevara oslobođenja, tačnije deo od Bulevara Jaše Tomića do Bulevara kranja Petra Prvog.

Sada se planira rekonstrukcija druge deonice i dobijena je građevinska dozvola za projekat koji obuhvata rekonstrukciju 250 parking mesta. Projektom je predviđena sanacija i presvlačenje parkinga, odnosno struganje asfalta i presvlačenje novim asfaltnim slojem. Postojeći ivičnjaci i drveće se zadržavaju, a oko drveća je u planu formiranje ,,baštice”.

Ukoliko taj novac ne bude pokrivao sve troškove prilikom rekonstrukcije, za realizaciju Programa će nedostatak novca obezbediti preduzeće “Parking servis” iz sopstvenog budžeta.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay