Početna Gradske teme Peticiju za zabranu seče šuma Fruške gore potpisalo više od sedam hiljada...

Peticiju za zabranu seče šuma Fruške gore potpisalo više od sedam hiljada građana

0

Peticiju Pokreta „Odbranimo šume Fruške gore“ kojom se između ostalog traži zabrana seče šuma u trajanju od 20 godina, do sada je potpisalo oko 7.500 hiljada ljudi. Onlajn peticiju potpisalo je 6.000 građana, dok je na terenu do sada prikupljeno oko 1.500 potpisa.

Dragana Arsić iz ovog Pokreta kazala je za portal 021.rs da je fizičko prikupljanje peticije stopirano za vreme vanrednog stanja, a ovih dana se ponovo nastavlja. Pošto su tokom tri akcije potpisivanja prikupili 1.500 potpisa, nada se da će uspeti da skupe barem još šest-sedam hiljada. Dodaje da je cilj Pokreta da skupe više od 10.000 potpisa.

Ideja je da se potpisi prikupljaju tokom juna i jula u više gradova i mesta u Vojvodini, između ostalog, u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Beočinu, a da je potom na sastanku u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisi predaju lično.

Prema onome što je objavljeno na Fejsbuk stranici Pokreta, prikupljanje u Zmaj Jovinoj u Novom Sadu biće 16. i 17. juna, kao i 14. i 15. jula, u Sremskim Karlovcima 23. i 24. juna i 9. i 10. jula.

O lokacijama i terminima prikupljanja potpisa građani će biti obavešteni preko društvenih mreža.

Izvor: 021.rs/novisad.com
Foto: Pixabay