Početna Gradske teme Planinarenje na Fruškoj gori sutra povodom praznika

Planinarenje na Fruškoj gori sutra povodom praznika

0

fruska_gora_

Planinarsko društvo “Naftaš” organizuje sutra, u sredu 11. novembra, jednodnevnu planinarsku akciju na Fruškoj gori, sa rutom Paragovo-Crni čot-Inf.centar-Norcev-TV toranj-Selište-Direk-Avala-planinarski dom Stražilovo-Bukovac-Vezirac-Petrovaradin.

Ovom planinarskom akcijom obeležavamo ulazak srpske vojske u Novi Sad u Prvom svetskom ratu. Jedinice srpske vojske pod komandom majora Vojislava Bugarskog ušle su u Novi Sad 9. novembra 1918. godine. Dan uoči tog događaja, Srbi su već preuzeli vlast od dotadašnjeg, mađarskog Magistrata“, kažu u Planinarskom društvu “Naftaš”.

Polazak na planinarenje je u 8.50 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Petrovaradina u popodnevnim satima.

Preporučuju se dobre planinarske cipele, štapovi i dugačke pantalone. Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Vodič je Milan Marković, od koga mogu da se dobiju i bliže informacije o akciji, telefonom na broj 064/842-3054.

Autor i foto: 021.rs