Početna Gradske teme Planirane dve podzemne garaže na Detelinari i Avijatičarskom naselju

Planirane dve podzemne garaže na Detelinari i Avijatičarskom naselju

0

Urbanisti su u novom planu za deo Detelinare i Avijatičarskog naselja predvideli gradnju nekoliko garaža, od kojih će najveće biti ispod zelene površine na Bulevaru Evrope.

Za Radio Novi Sad govorio je direktor Javno komunalnog preduzeća Dušan Miladinović.

“Na Bulevaru Evrope su planirana dva lokaliteta za gradnju javnih garaža. Jedan je zelena trasa koja je pre 15-ak godina predviđena za laki šinski prevoz, kolosek iste širine kao voz, potez od Sajma, pored Bolnice, preko Detelinare pa do Železničke stanice”, kaže direktor.

Važno je napomenuti da će te zelene trase ostati i dalje zelene javne površine jer će garaže biti podzemne.

“Jedna garaža je kapaciteta oko 250 parking mesta, druga oko 450, u jednom nivou, tako da že to pokriti nedostajuća parking mesta na Novoj Detelinari”.

Deo uz Oblačića Rada će imati nešto šire saobraćajne trake, ukupno 7 metara sa biciklističkim stazama. To je na mestu sadašnje šinske pruge i planira se još oko 2 hiljade kvadrata manjih zelenih površina.

Za sada su za ove garaže rezervisana samo mesta a plan je, čim se ukažu neka slobodna finasijska srestva, da se odpočne sa realizacijom gradnje.

Građani predloženi plan mogu pogledati na sajtu Urbanizma, kao i u prostorijama Mesne zajednice “Jugovićevo” u Tarasa Ševčenka 1 i MZ “Radnički” u Braće Mogin 2, ali i u prostorijama Urbanizma na Bulevaru cara Lazara 3.

Primedbe i sugestije na plan se šalju do 22. aprila Upravi za urbanizam i građevinske poslove u Školskoj 3.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay