Početna Gradske teme Počela izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču

Počela izgradnja prečistača otpadnih voda u Begeču

0

 

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije počela je sa izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Begeču.

Ovom investicijom biće omogućeno da ranije izgrađena kanalizaciona mreža bude puštena u funkciju. Za radove iz gradskog budžeta izdvojeno je 192 miliona dinara, a rok za završetak radova je 240 dana.

Kompleks prečistača prostiraće se na površini od 1,5 hektara, na 500 metara od samog naselja. Za obezbeđenje adekvatnog kvaliteta prečišćenje vode, predviđena je primena kombinovanog postupka mehaničko-biološkog prečišćavanja, čime će biti zadovoljeni svi neophodni uslovi zaštite životne sredine, naročito zaštite okolnog zemljišta, kao i površinskih i podzemnih voda.

Otpadne vode iz naselja će se dovodnim kolektorom transportovati do prečistača, a prečišćenje vode iz naselja će odlaziti u Dunav i neće ugroziti kvalitet vode u njemu.

Sem samog postrojenja, u okviru kompleksa biće izgrađene i interne saobraćajnice, parking, javno osvetljenje, vodovodna i elektro mreža, a prostor će se i hortikulturno urediti.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay