Početna Gradske teme Počela kupališna sezona na “Sajmištu”

Počela kupališna sezona na “Sajmištu”

0

Bazeni na Sportskom centru “Sajmište” od danas su otvoreni za sve posetioce. Ulaznica za odrasle košta 300 dinara, za decu uzrasta od pet do 12 godina 200 dinara, dok je za decu do pet godina ulaz besplatan. Građani mogu da kupe i komplet od 20 ulaznica za odrasle po ceni od 5.000 dinara, odnosno 3.200 za decu, dok su sezonske ulaznice 8.500 dinara za odrasle i 6.800 dinara za decu.

Zahvaljujući sredstvima Grada Novog Sada, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, kompleks otvorenih bazena SC “Sajmište” je modernizovan i prilagođen potrebama svih Novosađana i gostiju Novog Sada.

Inače, u susret sezoni, “Sajmište” je renovinarno. Gradska uprava za sport i omladinu izdvojila je 14 miliona dinara, a u pitanju su radovi na površini oko 600 m2 na kojoj je izmenjena behatonska podloga, potpuno su rekonstruisane garderobe i kabine za presvlačenje sa 130 novih ormarića, opremljene su odgovarajućom novom opremom, a izgrađene su prostorije za osobe sa invaliditetom i toaleti. Tako je izdvojen i deo za majke sa bebama, sanitarni čvorovi, kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, tuševi, mašinski solarni deo za uštedu energije i dva ulaza za dezobarijere. Urađen je i elekronski sistem kontrole ulaska i izlaska, pa više neće biti čekanja u redovima. Radovi su ukupno koštali 28 miliona dinara.

Gradonačelnik Miloš Vučević je rekao i da postoji ideja da se napravi još jedan bazen na potezu prema Futoškom parku, a za taj projekat će konkurisati kod resornog ministarstva.

Izvor: 021
Foto: Nocisad.rs