Početna Gradske teme Počela kupališna sezona na Štrandu, spremni i čuvari plaže

Počela kupališna sezona na Štrandu, spremni i čuvari plaže

0

Kupališna sezona na Štrandu zvanično je počela 1. maja. Ulaz na plažu će biti slobodan do 17. maja, a prodaja sezonskih ulaznica počinje danas, 12. maja, na glavnoj blagajni.

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina na dve ulaznice po ceni od 300 dinara.

Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).

Cene ulaznica nisu menjane. Dnevna ulaznica košta 50 dinara, 1.345 dinara je sezonska ulaznica bez popusta i 1.150 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri).

Radno vreme blagajne je svaki dan od 8 do 19 časova.

Kao i prethodnih godina akcija „Humanitarni ponedeljak“ biće nastavljena i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

Čuvari plaže, čamci, uređeno zelenilo…

U sklopu priprema za 111. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak.

Urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina, tretirani su travnjaci protiv krpelja, oblikovane su krošnje na 36 kuglastih bagrema, rekonstrukcija travnjaka na 2.000 m².

Posetioce Štranda ove godine će čuvati tridesetak spasilaca i dva lekara koji su opremljeni novom opremom. U „Gradskom zelenilu“ navode da na plaži od 650 metara ima sedam „kula“ u kojima se nalaze spasioci. U zavisnosti od broja posetilaca u smeni će biti između 10 i 15 spasilaca, kao i po jedan doktor.

Spasilačka služba je bila opremljena sa tri čamca, od kojih su dva gumena, a sada imaju još jedan spasilački čamac. Između ostalog, nabavljeno je šest novih informativnih tabli, četiri spasilačke „kule“, osam kolutova za spasavanje, 70 bova, 10 komada vodootpornih kompleta prve pomoći i šest radio stanica. Novac za novu spasilačku opremu obezbeđen je projektom „Bezbedna plaža“, kroz konkurs Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay