Početna Gradske teme Počele prijave za letnji ciklus besplatnih IT kurseva, evo šta je sve...

Počele prijave za letnji ciklus besplatnih IT kurseva, evo šta je sve u ponudi

0

Neprofitna i besplatna škola IT Bootcamp poziva kandidate da se prijave na novi ciklus kurseva, koji će početi krajem jula ove godine.

U ponudi su kursevi: Testiranje Softvera (QA), Razvoj veb stranica (WordPress), Osnove programiranja (Java) i Agilni projektni menadžment u IT-ju. Kursevi su namenjeni svim punoletnim građanima, sa trajnim prebivalištem na teritoriji Srbije, koji nemaju formalno predznanje ili radno iskustvo iz oblasti IT.

Cilj škole je da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija. Kursevi traju imeđu 8 i 13 nedelja (u zavisnosti od izabranog kursa) i prilagođeni su tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 60 odsto polaznika je našlo svoju šansu na IT tržištu, u preko 230 IT kompanija, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Zahvaljujući online nastavi škola je dobila mogućnost da organizuje kurseve na teritoriji cele Srbije.

Prijave će biti otvorene do 14. juna, a više informacija o programu kurseva, obavezama polaznika, kao i formulare za prijavu možete pronaći na sajtu škole.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: pixabay