Početna Gradske teme Počinje gradnja 13-spratnog solitera u centru Novog Sada

Počinje gradnja 13-spratnog solitera u centru Novog Sada

0

Novi Sad izgradnja  (1)

Gradnja spornog 13-spratnog solitera u centru Novog Sada počeće narednih dana. O početku gradnje objekta firme “Galens”, novosadska javnost je posredno informisana iz saopštenja JKP “Parking servis”. Naime, ovo preduzeće je saopštilo da će posle deset godina korišćenja, od nedelje 13. marta (danas), biti zatvoren privremeni parking u Ulici Narodnih heroja jer na tom mestu počinje zidanje objekta, odnosno pomenutog solitera.

Novi Sad izgradnja  (2)

Podsetimo da je gradnja solitera koji će biti u visini Glavne pošte, izazvala negodovanje velikog dela novosadske javnosti, ali da su gradske vlasti odobrile gradnju bez nekog posebnog odgovaranja na kritike sem uopštenog obrazloženja da se radi o investiciji i da je uloga lokalnih vlasti da pomažu razvoj biznisa.

Osim primedbi da projekat izgradnje ovako velikog objekata potpuno narušava i menja sliku užeg centra grada, u javnosti su se mogle čuti i kritike da će biti pogoršani saobraćajni i komunalni uslovi života u tom kvartu.

Novi Sad izgradnja  (3)

Uz sve to, lokalna vlast nema nikakvu garanciju da će investitor zgrade od 40.000 kvadrata i 13 spratova obezbediti makar podzemne garaže za parkiranje.

Izvor: 021.rs
Foto: NSU – Uživo sa novosadskih ulica / Galens doo