Početna Gradske teme Podrška afirmaciji rada i znanja

Podrška afirmaciji rada i znanja

0

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obratio se juče na svečanosti povodom završetka još jednog izdanja akcije “Učim + Znam = Vredim”, koju Pokrajinska vlada tradicionalno podržava.

Svečani prijem za 248 najboljih učenika koji su promovisani na bilbordima u Novom Sadu, Beočinu, Žablju, Sremskim Karlovcima, Temerinu i Srbobranu, održan je u Pokrajinskoj vladi, gde su im uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

Potpredsednik Milićević je istakao da je podrška Pokrajinske vlade akciji “Učim + Znam = Vredim” – logična, jer je ta akcija posvećena afirmaciji rada i znanja, kao najviših društvenih vrednosti i, naravno, onima koji su njihovi nosioci.

– A to ste upravo vi, dragi učenici, koji ste – radeći vredno i istrajno – sopstveno znanje, a time i sopstvenu vrednost, potvrdili ne samo u svom redovnom školovanju, nego i na domaćim i međunarodnim školskim takmičenjima – rekao je potpredsednik Milićević i poručio učenicima da istraju na putu rada i znanja – jedinom putu koji vodi ka uspehu pojedinca i društva u celini.

Milićević je još dodao da bi bez brige i posvećenosti prosvetnih radnika, koji su u obrazovanje i uspeh ovih mladih ljudi ugradili veliki deo sebe, taj put sigurno bio mnogo teži i neizvesniji.

Istovremeno, čestitao je i roditeljima mladih talenata, uz reči da obrazovanje jeste izuzetno važno, ali da se najbolje osobine naših ličnosti, formiraju u našim porodicama, za šta su ova deca najbolji primer.

Predsednik “Udruženja za promociju društvene odgovornosti” Aleksandar Savanović istakao je da je ova akcija pokazala, da u svakom gradu imamo decu kojom možemo da se ponosimo – decu koja svojim radom, pameću, talentom i sposobnostima, predstavljaju prave vrednosti na kojima naše društvo treba da počiva.

Na svečanosti se obratio i predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški.

Projekat “Učim + Znam = Vredim” od 2015. godine sprovodi “Udruženje za promociju društvene odgovornosti”. Cilj projekta je popularizacija mladih talenata promovisanjem njihovih uspeha u bilbord kampanji, sa namerom da se istaknu pozitivne društvene vrednosti. Kampanja se sprovodi uz podršku Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, kao i opština Beočin, Žabalj, Sremski Karlovci, Temerin i Srbobran.

Izvor: RTV
Foto: Pokrajinska vlada