Početna Gradske teme Podrška štićenicima zajednice “Zemlja živih”

Podrška štićenicima zajednice “Zemlja živih”

0

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada poklonio je terapijskoj zajednici “Zemlja živih” pri manastiru u Kovilju semena kukuruza, deteline i povrća.

Donaciju je uručio zamenik direktora Instituta “NS seme” Vuk Radojević.

– Kao društveno-odgovorna ustanova prepoznali smo značaj i potrebu da se nađemo pri ruci onima kojima je podrška najpotrebnija. Iskreno se zahvaljujem Eparhiji Bačkoj, manastiru Kovilj i svima koji učestvuju u zajednici “Zemlja živih” – kazao je Radojević.

Sa njim je u delegaciji bila i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović koja je istakla da je donacija zapravo poruka štićenicima “da nisu sami u svojoj odluci i da su izabrali pravi put”.

Episkop mohački Isihije je rekao da je veoma značajno da manastir i zajednica imaju podršku šireg kruga ljudi “koji se trude da podrže i učestvuju u plemenitom poduhvatu”.

Terapijska zajednica “Zemlja živih” pri koviljskom manastiru već 16 godina pomaže u lečenju bolesti zavisnosti, a kroz nju je do sada prošlo gotovo 4.000 štićenika. Značajnu podršku tom projektu godinama pruža i Grad Novi Sad.

Izvor: 021
Foto: Grad Novi Sad