Početna Gradske teme Pojačane mere zaštite u novosadskim školama i vrtićima

Pojačane mere zaštite u novosadskim školama i vrtićima

0

U cilju sprečavanja širenja virusa Covid – 19, svakodnevno, od proglašenja pandemije preduzeće “Ciklonizacija“ detaljno dezinfikuje predškolske i obrazovne ustanove na teritoriji Novog Sada.

U osnovnim školama korona virusom zaraženo je 36 učenika i 107 zaposlenih, a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

Uprave svih novosadskih osnovnih i srednjih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju. Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

Grad Novi Sad će u dogovoru sa Ministarstvom prosvete preduzimati dalje korake što se tiče organizovanja nastave i školskog raspusta. Grad, svaki dan, poseban akcenat stavlja na što bezbednije organizovanje nastave, kako bi obrazovni sistem mogao da funkcioniše na najbolji mogući način, u skladu sa epidemiološkim merama.

Izvor: NSU
Foto: Grad Novi Sad