Početna Gradske teme Pokrajina iz budžetske rezerve daje 78 miliona dinara novosadskoj “Čistoći” za kupovinu...

Pokrajina iz budžetske rezerve daje 78 miliona dinara novosadskoj “Čistoći” za kupovinu autočistilica

0

Pokrajinska vlada je iz tekuće budžetske rezerve izdvojila 78 miliona dinara za novosadsku “Čistoću” kako bi se kupile tri autočistilice.

Ovo rešenje je doneto zbog, kako je navedeno, “neplaniranih sredstava za realizaciju ove investicije”.

Mada nije neuobičajeno da se iz budžetske rezerve Pokrajine preusmerava novac za investicije ili druge potrebe vojvođanskih lokalnih samouprava, ovakva odluka je nesvakidašnja jer je doneta u januaru, samo nekoliko nedelja posle usvajanja ovogodišnjih budžeta, kako Pokrajine, tako i Novog Sada.

Novac se šalje Novom Sadu, koji je, sa preko 40,6 milijardi dinara u kasi, ubedljivo najbogatija opština u Vojvodini, čak toliko da ima više novca nego svi ostali zajedno.

Grad, kao redovno ulaganje, planira izdvajanje 25 miliona dinara za kupovinu jedne autočistilice, što se nalazi u planovima “Čistoće” za ovu godinu.

Da “Čistoća” ipak kupuje više od jedne autočistilice govore informacije na portalu javnih nabavki, gde su data dva odvojena obaveštenja o nabavkama autočistilica – prvi tender za 27. januar, a drugi za 7. februar.

Dodajmo da će kupovina autočistilica za “Čistoću” biti jedna od retkih nabavki novih vozila, pošto se u ovoj godini predviđa kupovina polovnih kamiona-smećara u dva odvojena tendera vredna 75 miliona dinara.

Podsetimo i da je “Čistoća”, pre nekoliko nedelja, posle dve godine pauze, kupila dva nova kamiona za odnošenje smeća po ceni od 67,1 milion dinara sa PDV-om. Što se tiče autočistilica, jednu su kupili prošle godine od firme “Nova oprema” iz Novog Sada, za 26,3 miliona dinara sa PDV-om, a pre toga dve, 2018. godine, od firme “Green force” iz Beograda za 44.980.800 dinara sa PDV-om.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: 021.rs