Početna Gradske teme Ponavlja se tender za postavljanje semafora kod Najlon pijace

Ponavlja se tender za postavljanje semafora kod Najlon pijace

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovila je tender za postavljanje semafora na raskrsnici u Temerinskoj ulici, kod Najlon pijace.

Kako prenosi 021.rs, javna nabavka predviđa uređenje pešačkih i biciklističkih staza i postavljanje semafora na uglu Temerinske, Ulice Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma gde se trenutno nalazi samo pešački prelaz.

U dokumentaciji Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da ta raskrsnica bez semafora predstavlja opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.

– Zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta, pijace i otežanog prelaska pešaka, neophodno je raskrsnicu semaforizovati – navodi se u konkursnoj dokumentaciji u koju je 021.rsimao uvid.

Procenjena vrednost je 15,5 miliona dinara bez PDV-a.

UGZI je ove godine već pokušao da nađe ponuđača za ove radove, ali tender nije uspeo.

Naime, letos je na javnoj nabavci prispela samo ponuda koju su dostavili “Montop PRO” iz Veternika kao nosilac i firme “Geoada”, “Gratel” i JKP “Put” iz Novog Sada i “Tehnounion energy” iz Sremske Kamenice, koja je vredela 16.597.364 dinara bez PDV-a (skoro 20 miliona sa PDV-om) i imala rok za izvođenje od 60 dana.

Kako je cena bila za više od milion dinara veća od procenjene vrednosti, UGZI je poništio tu nabavku.

Izvor: 021
Foto: Pixabay