Početna Gradske teme Ponovo dozvoljen dopunski rad lekara i osoblja Kliničkog centra Vojvodine

Ponovo dozvoljen dopunski rad lekara i osoblja Kliničkog centra Vojvodine

0

Zaposleni u Kliničkom centru Vojvodine ponovo mogu da obavljaju dopunski rad.

Dopunski rad je zdravstvenim radnicima ukinut odlukom Ministarstva zdravlja 24. marta ove godine, tokom vanrednog stanja, a kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona u drugim zdravstvenim ustanovama.

Zabrana dopunskog rada odnosila se na sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, od lekara, sestara do spremačica.

Od navedenog datuma pa sve do 29. maja, privatne zdravstvene ustanove bile su zatvorene, a pacijenti koji su se lečili u privatnoj praksi bili su primorani da posećuju državne ustanove ili da odlože svoje terapije i procedure.

Kako se nekolicina Novosađana požalila, došlo je do odlaganja lečenja i pogoršanja osnovnih stanja zbog nemogućnosti da se pravovremena terapija dobije u državnim ustanovama.

Međutim, kako za 021 kaže v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić, dopunski rad ponovo je dozvoljen jer je epidemiološka situacija poboljšana, što je zaključilo i Ministarstvo zdravlja.

“Počev od 29. maja, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i Obaveštenjem i dozvolom za dopunski rad Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, a imajući u vidu povoljnu epidemiološku situaciju na teritoriji Vojvodine, ponovo je dozvoljen dopunski rad zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima i drugim zaposlenima Kliničkog centra Vojvodine”, navodi prof. Stokić.

Kako saznajemo, ista situacija je i u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Ipak, dopunski rad se dogovara sa direktorima zdravstvenih ustanova kako bi bio kontrolisan.

Izvor: 021
Foto: Pixabay