Početna Gradske teme POŠFG optužuje: Nebojša Malenković seče šume Fruške gore!

POŠFG optužuje: Nebojša Malenković seče šume Fruške gore!

0

Pokret “Odbranimo šume Fruške gore” (OFŠG) obratio se javnosti putem svog Facebook naloga, povodom problema sa kojima se suočava naš najstariji nacionalni park – enormne planske seče u zaštićenom području prirode koje su u poslednjih deset godina poprimile “eskalirajuće razmere”.

Kako kažu, veoma je važno da se hitno donesu “bitne odluke od strane Vlade Republike Srbije za rešavanje ovog problema”, a osim što pozivaju vlasti na akciju i delovanje, oni i navode ko je glavni krivac za enormne planske seče šuma, loš model upravljanja i nesavestan rad upravljača.

Njihovu objavu vam prenosimo u celosti:

➡️ Posao seče šume u RJ Beočin dobila je firma “F.M.C.G busuness” doo, sedište Novi Sad,Tolstojeva 47.(apr podaci), 100% u vlasništvu Nebojše Malenkovića. Vrednost ugovora 12.604.000 din.
➡️ Ovaj gospodin je bio direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao kadar Demokratske stranke, do polovine 2016.god. Najmlađi direktor tadašnje pokrajinske administracije.
➡️ Od 2018.god on postaje izvršni direktor ginekološke bolnice “Genesiss” i direktor “Genesis beauty centra”!

‼️?A evo kako izgleda razvojni put njegovog “malog” šumskog biznisa u JPNPFG:

➡️ 2015.god osnovana firma “F.M.C.G business”DOO, 100% u vlasništvu Ivane Cupare, supruge Danka Cupare, rukovodioca RJ Beočin u NPFG, i tada i sada.
➡️ 2016.god vlasništvo preuzima Nebojša Malenković sa udelom 51%, Ivana Cupara ostaje sa 49%.
➡️ 2019.god u aprilu, Nebojša Malenković postaje vlasnik 100%!

➡️ Naravno “F.M.C.G business” će raditi seču sa podizvođačima, preduzetnicima “Čemernica Dva” i “Senad Buljubašić-DŽEJ”, oba iz Beočina. Ovi preduzetnici su na domaćem terenu ?!
➡️ A i ovi preduzetnici su kanda jedna familija, i to verzirana, jer “Čemernica Dva” je registrovana 01.11.2019.god, a “Čemernica” (jedan) je ugašena u maju 2019.god., a vlasnika bila Ramzija Buljubašić!

Smutilo mi se u glavi i smučilo u stomaku!???

Autor: NsHronika