Početna Gradske teme Postavljanje plažnih pepeljara na Štrandu povodom Dana Dunava

Postavljanje plažnih pepeljara na Štrandu povodom Dana Dunava

0

Međunarodni dan Dunava obeležava se sutra i tim povodom na Štrandu će biti postavljeni punktovi s plažnim pepeljarama u okviru ekološke kampanje „Gari, za Štrand mari”.

Postavljanje punktova će početi u 7.30 časova i treba posetiocima da obezbedi mesto za odlaganje pikavaca radi očuvanja plaže i podizanja ekološke svesti o brizi i zaštiti životne sredine. Akciju treću godinu zaredom organizuje Klub ljubitelja biciklizma „Eko-kurir” uz podršku kompanije „Erker-inženjering” a uz saglasnost JKP „Gradsko zelenilo”.

Udruženje će organizovati i biciklističku vožnju do Futoga uz obalu Dunava da bi promovisalo zdrav način života, cikloturizam i međunarodne dunavske biciklističke rute. Program će potom biti nastavljen u sedištu Kluba „Eco House” na Telepu uz tribinu o biciklističkim putovanjima po svetu i projekciju dokumentarnog filma Milana Lisice „Bicikli pričaju priče”.

Akcija će trajati do kraja letnje sezone, odnosno do 30. septembra, a do tada će „Eko-kurir” organizovati nekoliko edukativno-ekoloških radionica o upotrebi i značaju korišćenja plažnih pepeljara na Štrandu.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Youtube/Screenshot