Početna Gradske teme Potpisan memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za obilaznicu oko Novog...

Potpisan memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za obilaznicu oko Novog Sada

0

Memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada potpisan je juče u Vladi Srbije.

Memorandum su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Aleksandar Antić i direktor kineske kompanije CRBS Džang Sjaojuen. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Biljana Vuksanović, kao i predstavnici Ambasade Kine u Srbiji Liu Kai i Dai Jingčeng.

Potpisivanje ovog memoranduma podrazumeva da je Novi Sad za korak bliži novom mostu na Dunavu. Vrednost tog projekta je 130 miliona evra. Izgradnja obilaznice će početi najkasnije do marta 2022. godine.

Gradonačelnik Novog Sada podelio je na svom Fejsbuk profilu objavu u kojoj navodi da je Novi Sad bliži svom četvrtom mostu na Dunavu i obilaznici, “koji će doneti veliku i pozitivnu promenu, čime će se poboljšati život svih nas”. Vučević je poručio da će novi most “proširiti naše vidike i naš grad učiniti lepšim”.

– Novi Sad je još jednim korakom bliži svom četvrtom mostu na Dunavu i obilaznici, koji će doneti veliku i pozitivnu promenu, čime će se poboljšati život svih nas. Kao gradonačelniku i Novosađaninu, srce mi je puno nakon prisustvovanja potpisivanju Memoranduma o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje obilaznice oko Novog Sada, a čija realizacija će početi najkasnije do marta 2022. Ovaj važan dokument su danas potpisali ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, vd direktora “Koridori Srbije” Aleksandar Antić i direktor kompanije CRBC Džang Sjaoujen, a svečani trenutak uveličali su i predstavnici Ambasade NR Kine. I kao što je rekao veliki Ivo Andrić da gradnjom mostova, odnosno uspostavom veza “čovjek se ostvaruje jer sve čim se ovaj naš život kazuje – misli, napori, pogledi, osmesi, reči, uzdasi – sve to teži ka drugoj obali, kojoj se upravlja kao cilju, i na kojoj tek dobiva svoj pravi smisao”, tako će i ovaj novi most proširiti naše vidike i naš grad učiniti lepšim! – rekao je Miloš Vučević.

U međuvremenu, Plan kojim se predviđa izgradnja mosta u produžetku Bulevara Evrope nalazi se na javnom uvidu.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay