Početna Gradske teme Poziv Novosađanima: Narodu Ukrajine konzervirana hrana najpotrebnija

Poziv Novosađanima: Narodu Ukrajine konzervirana hrana najpotrebnija

0

Nacionalni savet ukrajinske nacionalne manjine u Srbiji organizuje prikupljanje pomoći za narod Ukrajine i izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, koje postepeno pristižu u našu zemlju.

Novosađani koji žele da pomognu, mogu da kontaktiraju Ukrajinski kulturni centar „Kobzar“ pozivom, kao i slanjem SMS-poruke ili preko Vajbera na broj 069/44 34 010. Uz to je potrebno navesti podatke – ime, prezime i adresu, a volonteri će doći po pozivu i u dogovoru. Najpotrebnija je konzervirana i dugotrajna hrana, saopštio je predsednik UKC-a „Kobzar“ Miroslav Kalenjuk, a u daljem dogovoru uslediće prikupljanje odeće, obuće, ćebadi i ostalih vidova pomoći.

Savet ujedno poziva građane koji imaju mogućnost da, osim humanitarnih donacija, prihvate izbeglice iz ratom zahvaćene Ukrajine. Svima koji žele i imaju mogućnost da pomognu na raspolaganju je još nekoliko institucija širom Vojvodine – KUD „Ivan Senjuk” u Kuli, Maršala Tita 119, tel: 063/86 99 412 (Filip Pronek), KPD „Karpati” u Vrbasu, Njegoševa 1, tel: 064/16 17 348 (Vasilj Dacešen), DNUK „Kolomejka” u Sremskoj Mitrovici, Bulevar Arsenija Čarnojevića 45, tel: 064/81 10 370 (Nikola Ljahović) i UKUD „Kalena” u Inđiji, Jug Bogdana 9, tel: 060/55 17 262 (Petar Zakamarok).

Pre upućivanja bilo koje vrste pomoći potrebno je kontaktirati institucije na navedene brojeve.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay