Početna Gradske teme Predstavljena maketa budućeg izgleda Spensa

Predstavljena maketa budućeg izgleda Spensa

0

Maketa budućeg izgleda Sportskog i poslovnog centra ”Vojvodina” predstavljena je sinoć u prisustvu brojnih sportista. Maketu je otkrio gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević, koji je rekao da će Spens dobiti nov i moderan izgled.

U planu je zamena i rekonstrukcija kompletnog krova koji neće prokišnjavati, postavljanje solarnih ploča, zameniće se fasadni omotač, biće urađena reparacija stepeništa, a u planu je i rekonstrukcija svih sportskih hala, svlačionica, toaleta…

Namera je da se funkcionalno bolje organizuje prvi sprat, da tu budu odeljenje Gradske biblioteke, galerijski prostor, ali i Centar za veštačku inteligenciju.

Kako je rečeno na predstavljanju projekta, ugovor o saradnji između Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka biće potpisan u narednih nekoliko dana, a plan je da se konkuriše za novac za obnovu u okviru programa “Srbija 2025”, odnosno da se povuku sredstva iz republičkog budžeta. Pre toga stručnjaci sa Fakulteta tehničkih nauka će sa gradom pripremiti projektno-tehničku dokumentaciju.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Rade Doroslovački, čiji su stručnjaci izradili maketu novog Spensa, rekao je da grad ima četiri stuba na kojima počiva: Petrovaradinsku tvrđavu, Novosadski univerzitet, Novosadski sajam i Spens.

– Došao je trenutak da ovaj četvrti stub rekonstruišemo i vratimo mu stari sjaj – rekao je Doroslovački i dodao da se radi o rekontrukciji preko 80.000 kvadratnih metara, što je jedna od najvećih u regionu.

Izvor: novisad.com
Foto: Wikipedia